sreda, 28. julij 2021 ob 12:00

Finalistke izbora Naj planinska koča 2021

Za nami je prvi krog letošnjega, sedmega glasovanja za naj planinsko kočo. Od 154 sodelujočih koč, od tega 27 visokogorskih planinskih postojank in 127 planinskih koč, so bralci Siol.net do včeraj izglasovali deset finalistk. Od danes pa vse do 3. septembra 2021 bodo med petimi finalistkami posamezne kategorije izbirali naj planinsko in naj visokogorsko kočo 2020.
Na Siol.net v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije letos že sedmo leto zapored organiziramo izbor Naj planinska koča Slovenije. Prvi del izbora je potekal od 24. maja do 26. julija 2021.

Od vseh sodelujočih planinskih koč so se v finalni izbor uvrstile naslednje koče:

V drugi krog za izbor naj visokogorske koče pa so se uvrstile naslednje postojanke:

naj_planinska_koca_2021_2

Drugi krog glasovanja bo tako potekal vse do 3. septembra 2021, ko bomo razglasili zmagovalki izbora, naj planinsko in naj visokogorsko kočo 2021. Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ glasov bralcev Siol.net in ki bosta po mnenju strokovne komisije izpolnjevali vse ustrezne kriterije.


Tudi v finalnem krogu boste tisti, ki boste oddali glas za svojo najljubšo kočo, uvrščeni v nagradno žrebanje, v katerem bomo vsak teden podarili tri praktične planinske nagrade:

  • 1 x pohodna torbica za okoli pasu,
  • 1 x vodni meh za v nahrbtnik (2 l),
  • 1 x čelna svetilka.

Ob koncu žrebanja bomo izmed vseh sodelujočih izžrebali nagrajenca, ki bo prejel glavno nagrado pohodniški nahrbtnik Deuter Speed lite 32.

 


Za vse ljubitelje gora smo glasovanje obogatili s planinskim priročnikom z naslovom Rad imam gore. Vodnik s praktičnimi nasveti in napotki si lahko bralci Siol.net na svoje računalnike ali druge pametne naprave prenesejo brezplačno. Priporočnik, ki ima tako izobraževalno kot tudi uporabno noto, je primeren tudi za otroke. Na do uporabnika prijazen način predstavi zanimiva planinska dejstva, pomaga pri pripravah na izlet v gore z desetimi praktičnimi napotki, predstavi planinski bonton in planinsko abecedo.

18.10.2021