petek, 29. april 2022 ob 08:00

V navezi | Jože Rovan ter prvomajski prazniki med planinci in plezalci

Majska oddaja V navezi prinaša pogovor s predsednikom PZS Jožetom Rovanom, sicer pa je skoraj v celoti posvečena prvomajskim praznikom, ki imajo med planinci in plezalci posebno mesto, tako zaradi kresovanj in prvomajskih pohodov kot tudi Paklenice, ki je bila za Slovence vedno poseben kraj. Vabljeni k poslušanju oddaje v spletnem arhivu Prvega programa Radia Slovenija!
Majsko oddajo V navezi začenja pogovor s predsednikom Planinske zveze Slovenije Jožetom Rovanom, ki je na skupščini PZS pred tednom dni dobil tako rekoč soglasno podporo za svoj drugi mandat na tej funkciji. Z njim se je pogovarjal Jure K. Čokl

V uredništvu oddaje so preverili, kakšne spomine na prvomajske kresove in prireditve imata oskrbnika Miha Ledinek s Šmarne Gore in Tomaž Rantah s Tončkovega doma na Lisci.

Dr. Peter Mikša pa v svojem prispevku opisuje fenomen Paklenice v Dalmaciji, za slovenske plezalce ikoničnega kanjona, ki ima največji obisk prav med prvomajskimi prazniki: "Paklenica je bila za Slovence vedno poseben kraj."

Vabljeni k poslušanju oddaje V navezi, ki je bila na sporedu v nedeljo, 1. maja, v spletnem arhivu >>> Prvega programa Radia Slovenija!
01.07.2022