ÄŤetrtek, 30. maj 2024
POIŠČI

Roman Ledinek, oskrbnik Planinskega doma na Kumu
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 10. april 2024 ob 09:00, ogledov: 1152

Partnerstvo za ohranjanje naravne in kulturne dediščine

Objavil(a): Manca Ogrin
V podjetju Helios TBLUS svojo družbeno odgovornost in zavezanost lokalni skupnosti uresničujejo z različnimi projekti, med katerimi je tudi partnerstvo s Planinsko zvezo Slovenije. V letošnjem letu so podprli trajnostno obnovo 48 planinskih koč po vsej Sloveniji, ki bodo v naslednjih mesecih dobile svež videz in planincem ponudile še več udobja in varnosti.
Podjetje Helios TBLUS, vodilno ime v industriji barv, premazov in umetnih smol, je Planinski zvezi Slovenije v začetku aprila podarilo premaze ter tako podprlo trajnostno obnovo 48 planinskih koč po vsej Sloveniji, ki bodo v naslednjih mesecih dobile svež videz in planincem ponudile še več udobja in varnosti.

V podjetju Helios TBLUS se zavedajo pomena ohranjanja naravne in kulturne dediščine, zato so Planinsko zvezo Slovenije podprli pri prenovi planinskih koč z donacijo lazur in pokrivnih premazov. Z njimi bodo zunanjim lesenim in kovinskim delom planinskih koč povrnili svežino, jih zaščitili in podaljšali njihovo življenjsko dobo. "Verjamemo v moč ponovne uporabe naravnih materialov, ki zaščiteni z našimi premaznimi rešitvami pripomorejo k ohranjanju naravnih virov za prihodnje generacije," je ob tem poudaril Marko Podjed, izvršni direktor podjetja Helios TBLUS.

helios_tblus_barve_foto_dusan_prasnikar
Podjetje Helios TBLUS je Planinski zvezi Slovenije podarilo premaze ter tako podprlo trajnostno obnovo 48 planinskih koč po vsej Sloveniji (foto Dušan Prašnikar)

Sodelovanje z lokalno skupnostjo je za podjetje zelo pomembno. S Planinsko zvezo Slovenije traja že več kot 20 let. V letu 2002 so v podjetju Helios TBLUS podprli akcijo markiranja Slovenske planinske poti, 11 let pozneje pa omogočili obnovo markacij na tej poti. V vmesnem obdobju so podpirali obnovo posameznih planinskih objektov. "Letošnje sodelovanje s Planinsko zvezo Slovenije predstavlja nadaljevanje naše dolgoletne zavezanosti k ohranjanju in razvoju slovenskih gorniških in pohodniških poti ter planinskih objektov. Z obnovo naravnih materialov in njihovo ponovno uporabo prispevamo k trajnosti ter ohranjanju naravne in kulturne dediščine," je dodal Podjed.

Planinska zveza Slovenije je ena največjih in najbolj množičnih nevladnih organizacij v Sloveniji, ki oskrbuje 176 planinskih koč, bivakov in zavetišč. "V Planinski zvezi Slovenije se zavzemamo za ohranitev in promocijo planinske kulture, varstvo narave ter varno in kakovostno izkušnjo na slovenskih planinskih poteh. Predanost naših članov in podpora naših partnerjev, kot je podjetje Helios TBLUS, nam omogočata, da vzdržujemo in ohranjamo bogato dediščino naših gora," je izpostavil predsednik zveze Jože Rovan. Slovenske gore vsako leto obišče okoli 1,7 milijona ljudi. "Pomemben del planinske infrastrukture so planinske koče, ki planincem nudijo prostor za počitek, okrepčilo, druženje in celovito doživetje gora. Planinske koče tako predstavljajo simbol gostoljubja in občutka varnosti," je še poudaril Rovan.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti