petek, 22. november 2024
POIŠČI

Slovesno na 125-letnici Orožnove koče pod Črno prstjo
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 27. maj 2016 ob 14:45, ogledov: 5174

Razpis izobraževanja iz področja higiene živil in sistema HACCP za osebje v planinskih kočah

Objavil(a): Matej Ogorevc
HACCP (angleška kratica Hazard Analysis Critical Control Point, kar pomeni analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk) je mednarodna metoda zagotavljanja varne prehrane. Določila HACCP so med ostalimi obvezna za vse gostinske objekte, tudi planinske koče.

Razpis izobraževanja iz področja higiene živil in sistema HACCP

za osebje v planinskih kočah
 

Organizator
: Planinska zveza Slovenije
Izvajalec: Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH)

Lokacija: NLZOH, enota Kranj, Gosposvetska ulica 12, 4000 Kranj.

Termin 1: 14. junij 2016 ob 16.00
Termin 2: 21. Junij 2016 ob 16.00

Program seminarja

  • Slovenska in EU zakonodaja na področju živil;
  • Dobra higienska in proizvodna praksa;
  • Alergeni in njihovo ustrezno označevanje;
  • HACCP sistem (in njegovi podporni programi);
  • Označevanje hranilnih vrednosti na predpakiranih živilih;
  • Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim nadzorom in kako jih odpravimo.

Vsebina bo delno prilagojena za planinske koče. Program bo trajal predvidoma do 19.00.

Po koncu izobraževanja udeleženci dobijo potrdilo o izvedenem izobraževanju.

Št. udeležencev: do 20 na termin

Prijavitelj je lahko planinsko društvo, drugi lastnik ali najemnik planinske koče, ki je vpisana v register planinskih koč PZS.
Termin se zapolnjuje po principu prej prispelih prijav. Organizator si pridržuje pravico, da izobraževanje (oz. termin) odpove v primeru premajhnega števila prijav.

Cena na osebo: 15 €

Rok prijav: 9. junij 2016

Izpolnjeno in podpisano prijavnico pošljite na naslov PZS, Gospodarska komisija, p.p. 214, Dvorakova 9, 1000 Ljubljana ali pošljete sken prijavnice na naslov gospodarska.komisija@pzs.si.

Dodatne informacije glede seminarja dobite pri strokovnem sodelavcu GK, Dušanu Prašnikarju, ki je dosegljiv na telefonski številki 01 434 56 83 ali na elektronskem naslovu gospodarska.komisija@pzs.si.

Janko Rabič,
načelnik Gospodarske komisije PZS 
Bojan Rotovnik,
predsednik PZS 
 
Priloga:
PDF Razpis (305 kB)
DOC Prijavnica (130 kB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti