torek, 17. julij 2018
POIŠČI

Nova čistilna naprava za še čistejše Kriške pode
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ÄŤetrtek, 21. september 2017 ob 09:50, ogledov: 2454

Na Roblek bom odšel, na naj planinsko kočo 2017

Planinsko društvo Radovljica | 
Objavil(a): Manca Čujež
Na Roblek bom odšel ... v nedeljo, 24. septembra, ko bo v okviru evropskega tedna športa pod krovom akcije Slovenija planinari na Roblekovem domu na Begunjščici (PD Radovljica) ob 11. uri praznovanje za naj planinsko kočo 2017 s krajšim kulturno-zabavnim programom, predajo plakete zmagovalcem letošnje akcije ter delavnicami za mlado in staro. Vabljeni vsi ljubitelji gora!
Varno in doživeto doživljanje gorskega sveta za vse je vodilo projekta Slovenija planinari, ki spodbuja gibanje in rekreacijo v naravi. Skupaj s posameznimi planinskimi društvi so raznoliki dogodki razpršeni po vsej Sloveniji, da lahko prav vsak doživi radost in lepoto gorskega sveta.

Osrednji dogodek bo v nedeljo, 24. septembra, ob 11. uri na Roblekovem domu na Begunjščici, ki so ga obiskovalci gora v tracionalni poletni akciji Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net okronali za naj planinsko kočo 2017, kar je priznanje tako za oskrbnika Zdenko in Roka Podpečana kot za PD Radovljica, ki je že tretjič na vrhu izbora. V nedeljo proslavimo s krajšim kulturno-zabavnim programom, predajo plakete zmagovalcem letošnje akcije ter animacijami za mlado in staro.

roblekov_dom_na_begunjscici_foto_bojan_puhek_siol_net_003
Oskrbnika Roblekovega doma na Begunjščici Rok in Zdenka Podpečan ter gospodar Zvone Stroj iz PD Radovljica (foto Bojan Puhek, Siol.net)

Organiziran bo tudi voden pohod do Roblekovega doma, pod vodstvom prostovoljnih vodnikov PD Radovljica bo start s parkirišča v Dragi ob 8.30. Hoji je dobri dve uri.

Med 10. in 14. uro bodo na naj planinski koči 2017 planinske delavnice za majhne in velike, ki se bodo lahko preizkusili v osnovah orientacije, lovu za zakladom, prvi pomoči v gorah, učenju planinskih vozlov, Spominu s planin in izzivih iz Planinskega zabavnika.

Dobrodošli vsi, ki stavite na širne razglede, za katere se je vredno malce potruditi, planinsko gostoljubje in prijaznost v osrčju gora.

-------------------------

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2018

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti