torek, 17. julij 2018
POIŠČI

Dom Čemšenik – nova planinska koča
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

petek, 6. oktober 2017 ob 19:30, ogledov: 838

Delavnica Energetske in okoljske naložbe na objektih za prostočasne dejavnosti

Objavil(a): Matej Ogorevc
Energetske in okoljske naložbe so ključen korak za zmanjševanje vplivov objektov na okolje. Kakšne so potrebe nevladnih organizacij pri zmanjševanju okoljskih vplivov prostočasnih objektov? Katere so ključne ovire pri implementaciji ukrepov za zmanjševanje vplivov na okolje?
Vabljeni planinci, ribiči, lovci, gozdarji, taborniki, skavti, gasilci in drugi, ki želite sodelovati pri pripravi priporočil odločevalcem za uspešne energetske in okoljske sanacije objektov ter drugih ukrepov za zmanjšanje vplivov objektov na okolje.

Delavnica bo potekala v torek, 17. oktobra 2017, s pričetkom ob 17. uri v prostorih CNVOS (Povšetova 37, Ljubljana).;

Program delavnice: Na delavnici bomo skozi voden proces oblikovali stališča in priporočila za odločevalce, financerje, organizacije in upravljavce glede izvajanja politik okoljskih naložb. Spodbudili bomo tudi mreženje nevladnih organizacij na področju varstva okolja ter predstavili analizo stanja objektov v Sloveniji, črpanja sredstev ipd.

Več informacij o projektu in vsebini delavnice najdete na spletni strani eko-objekti.pzs.si.

Prijave na delavnico sprejemamo do petka, 13. oktobra 2017, na elektronski naslov slovenija@cipra.org.


Prostočasne dejavnosti vplivajo na okoljske sestavine, zato je ob razvojnih pobudah treba upoštevati tudi vidike varstva okolja (Prostočasne dejavnosti, 2002).

Projekt Od gora do dolin naslavlja to problematiko in z izobraževanjem, promocijo in predlogi za izboljšanje stanja koč in domov neposredno vpliva na zmanjševanje okoljskih vplivov.Vabljeni, da se nam pridružite, saj je to priložnost za rešitev izzivov, s katerimi se srečujete pri upravljanju objektov in delovanju na tem področju.

Projekt Energetsko in okoljsko učinkoviti objekti od gora do dolin, izvajata Planinska zveza Slovenije in CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, sofinancira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad.
eko_sklad

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2018

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti