sreda, 23. januar 2019
POIŠČI

Praznovanje ob 115. obletnici Češke koče na Spodnjih Ravneh
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ponedeljek, 5. februar 2018 ob 13:00, ogledov: 531

Razpis helikopterskih prevozov za namen ekološke in energetske sanacije planinskih koč

Objavil(a): Matej Ogorevc
Na podlagi sklenjenega dogovora in podpisanega letnega načrta sodelovanja med Slovensko vojsko (SV) in Planinsko zvezo Slovenije, objavlja Gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije razpis za koriščenje helikopterskih prevozov opreme in materiala za namen ekološke in energetske sanacije planinskih koč v letu 2018.
Predmet razpisa so helikopterski poleti helikopterja SV za prevoz materiala za ekološko in energetsko sanacijo planinskih postojank v letu 2018. SV bo prevoze izvajala s Helikopterjem BELL 412, ki lahko naenkrat prenese največ 600 kg tovora, lahko pa tudi s helikopterjem Cougar, ki ima večjo nosilnost. To bo odvisno od trenutne razpoložljivosti helikopterjev SV. Leti bodo namenjeni izključno prenosom tovorov, montaži opreme pri gradnji pa ne.

Razpis je namenjen planinskim društvom, ki upravljajo planinske koče I. in II. kategorije. Posamezno planinsko društvo bo lahko koristilo največ dve uri in 30 minut (2 h 30 min) bruto helikopterskih poletov, kar vključuje tudi prevoz od letališča in nazaj (kar je običajno s Cerkelj na Dolenjskem), ki v povprečju znaša 30-45 minut. To pomeni neto koriščenje ur 1 h 45 min do 2 h.

Če planinsko društvo porabi skupno več kot 2h30min helikopterskih preletov, bo samo pokrilo razliko v skladu s cenikom Slovenske vojske. Razen v primeru neizkoriščenosti odobrenih ur drugih prijaviteljev ali manjšega števila prijavljenih projektov.
Priporočljive so skupne prijave več planinskih društev, za kar dobi prijava pri ocenjevanju dodatno število točk, ki pa so možne le v primeru, da bo tudi helikopterski prevoz skupen za več koč hkrati.

Kriteriji za ocenjevanje vlog so priloga tega razpisa.

Ure helikopterskih prevozov bodo dodeljene samo tistim planinskim društvom, ki izpolnjujejo sklepe Skupščine PZS in UO PZS, ter sodelujejo z GK PZS.

Društva, ki jim bodo odobrene ure, bodo morale sofinancirati stroške sodelovanja s SV pri zagotavljanju vzajemnosti (npr. prenočevanje vojakov v planinskih kočah v okviru njihovih delovnih obveznosti, najem PUS Bavšica itd.). Ti stroški bodo znani ob koncu leta.


Termini koriščenja prevozov

Zaradi zasedenost helikopterjev SV bo helikopterski prevoz v letu 2018 možno koristiti najlažje v mesecih do vključno aprila, v juniju in juliju ter z manjšo verjetnostjo v maju in avgustu. To upoštevajte pri načrtovanju izvedbe prevozov.


V vlogi je potrebno navesti
naziv planinskega društva, ime planinske koče, opis predvidene investicije, termin predvidene investicije, maso in opis tovora, ki ga je potrebno prepeljati, predviden termin prevozov. Vlogi je potrebno priložiti opis investicije in projektno dokumentacijo, v kolikor planinsko društvo z njo razpolaga.

Vlogo je treba poslati priporočeno na naslov Planinska zveza Slovenije, Gospodarska komisija, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana, ali oddati v glavni pisarni PZS v času uradnih ur.

Rok za oddajo vlog je 7. marec 2018. Nepravočasno oddanih vlog ocenjevalna komisija ne bo upoštevala. Rezultati izbora bodo znani predvidoma do 23. marca 2018. Z izbranimi planinskimi društvi bo sklenjen pisni dogovor za koriščenje helikopterskih prevozov v letu 2018.

Dodatne informacije in pojasnila dobite pri strokovnem sodelavcu gospodarske komisije Dušanu Prašnikarju, gospodarska.komisija@pzs.si ali na tel.: 01 43 45 683.

Janko Rabič,
načelnik GK PZS 
Bojan Rotovnik,
predsednik PZS 


Priloga:
PDF Kriteriji za ocenjevanje vlog

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti