nedelja, 24. marec 2019
POIŠČI

Požar popolnoma uničil Kocbekov dom na Korošici
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

sreda, 2. maj 2018 ob 09:50, ogledov: 2094

Gremo v hribe - s Teškyjem za Botrstvo!

Objavil(a): Matej Ogorevc
Ko smo pred devetimi leti pričeli z Zlatorogovo transverzalo ponosa, si nismo predstavljali, kam nas bo ta peljala. Po skoraj desetletju, ko smo obiskali več kot 30 planinskih postojank, se akcija Gremo v hribe ponaša s številčno in srčno bazo planincev, ljubiteljev narave in dobre družbe. Veseli in hvaležni smo, da ste tudi vi prispevali svoj delček v največji pohodniški projekt v Sloveniji, ki ga podpira tudi Planinska zveza Slovenije.
Andrej, pionir slovenske »stand-up« scene, zagrizen tekač, ultramaratonec, ljubitelj gora in človek velikega srca, ki mu humanitarni projekti predstavljajo svojevrsten izziv, saj si želi, da bi bil svet lepši in boljši za vse njegove prebivalce, bo letos Zlatorogov ambasador. Podprli smo ga namreč v njegovi nameri, da obišče slovenske vrhove, na planinske koče privabi čim večje število ljudi, na vrhu oziroma pri koči skupaj s svojimi kolegi komiki izvede »stand-up« nastop, vse zato, da bomo skupaj s pohodniki in ostalimi ljudmi dobrega srca zbrali čim več sredstev, ki jih bomo namenili za otroke iz socialno ogroženih družin projekta Botrstvo

Ker nas usmerjajo enake vrednote, ker si želimo, da ljudje živijo aktivno in zdravo življenje in ker si želimo pomagati pomoči potrebnim, smo združili moči v projektu »#Standupmaratonec na Zlatorogovi poti – Gremo v hribe za Botrstvo«. V 33 zaporednih dneh bo Andrej obiskal 33 Zlatorogovih vrhov/koč. Terminski plan njegovega podviga najdete tudi tule.

koledar_2018_tesky

Vsi, ki bi želeli sodelovati v sezoni #gremovhribe 2018 in boste zbirali 15 žigov, kot jih je potrebno za pridobitev in prevzem nagrade na zaključnem dogodku, 25. avgusta 2018, na Šmohorju (12 poljubnih iz nabora Zlatorogovih vrhov in trije z dneva #gremovhribe dogodkov), ste vljudno vabljeni, da vrhove obiščete na dneve, ko jih bo obiskal tudi Andrej. Takrat bo pri kočah še prav posebej zabavno!

Sicer pa velja, da lahko 12 Zlatorogovih koč obiščete kadar koli v mesecu maju in juniju, le Menino planino, Mariborsko kočo in Nanos na dneve #gremovhribe dogodkov. Več o sodelovanju preberite tukaj.
GHV_texk750x290_3

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti