sobota, 11. julij 2020
POIŠČI

Novi načelnik Gospodarske komisije PZS je Janko Rabič
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ÄŤetrtek, 24. oktober 2019 ob 08:00, ogledov: 1771

Jesenska kolesarska tura za obnovo doma na Sviščakih

Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Turnokolesarska sekcija PD Snežnik Ilirska Bistrica in BikeBeerFestival vabita v soboto, 26. 10. 2019, na dobrodelni turnokolesarski izlet za obnovo Planinskega doma na Sviščakih.
Turnokolesarska sekcija PD Snežnik Ilirska Bistrica in BikeBeerFestival vabita 26. oktobra na dobrodelni turnokolesarski izlet za obnovo Planinskega doma na Sviščakih. Zbor je v soboto ob 9. uri pred planinskim domom na Sviščakih, ki nas bo pozdravil v novi, težko pričakovani osveženi zunanji podobi.

Kolesarska pot nas bo od Sviščakov nad Ilirsko Bistrico vodila skozi prostrane smrekove in bukove gozdove Snežniške planote, ki se nam bodo pokazali v vseh barvah babjega poletja. Za piko na i pa kaže, da nas bo spremljalo toplo in sončno vreme, zato ne pozabite fotoaparata.

Osnovni podatki:
Izhodišče: Sviščaki pri Ilirski Bistrici
Začetek zbiranja: 09:00
Začetek ture: 09:30
Trajanje: ca. 4 - 5 ur
Težavnost: vzpon V4-V5, spusti S3
Dolžina: ca. 30 km Skupni vzpon: ca. 800 m
Podlaga: utrjen makadam

Pogoji za udeležbo:
Primerna psihofizična kondicija. Brezhibno gorsko kolo z vsaj prednjim vzmetenjem in profiliranimi gumami. Obvezna kolesarska čelada, zaščitne rokavice in očala. V nahrbtniku obvezna rezervna zračnica, tlačilka, set za krpanje zračnic, hrana in pijača v zadostnih količinah ter kolesarska vetrovka.

Izlet organizira: Turnokolesarska sekcija PD Snežnik, vodniki: Lovrenc Golle in Boštjan Primc

Zaradi lažje organizacije in obveščanja zaželjene prijave na mail: lovrenc.golle@gmail.com, tel: 031 376 773 ali preko FB strani dogodka. O vsem boste obveščeni preko spletne strani PD Snežnik, dogodka izleta na facebooku in preko kontaktov, ki jih boste pustili ob prijavi. Pred in po turi se bo mogoče okrepčati v planinskem domu na Sviščakih.

Izleta se udležujete na lastno odgovornost! Upoštevajte navodila vodnikov! Skrbite za naravo!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti