ÄŤetrtek, 15. april 2021
POIŠČI

Praznovanje 60-letnice Zasavske koče na Prehodavcih, urejanje bivaka, trenutne snežne razmere
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

petek, 24. januar 2020 ob 11:40, ogledov: 3119

Slovenec in pol - za obnovo doma na Okrešlju

Planinsko društvo Celje - Matica | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Dobrodelna 50. ponovitev predstave Slovenec in pol bo 28. februarja ob 20.00 v Siti Teatru BTC v Ljubljani. Celoten izkupiček predstave bo namenjen obnovi planinskega doma na Okrešlju.
"Smeha za izvoz!", "Ura in pol treninga za smejalne mišice!" in "Prikaz Triglava je bil tako nazoren, da me je med predstavo zazeblo ..." so le trije iz velike množice zadovoljnih komentarjev gledalcev, ki so si v preteklih štirih mesecih ogledali predstavo Slovenec in pol. Dvoglava triglavska komedija, avtorski projekt Perice Jerkovića, Aleša Novaka in Uroša Kuzmana, ki je nastal v sodelovanju s Siti Teatrom BTC, je premiero doživela oktobra lani, njena transverzala smeha pa se v februarju nezadržno bliža 50. ponovitvi. V želji, da bi bila le ta posebna, jo bodo ustvarjalci predstave oplemenitili z dobrodelno noto.

slovenec_in_pol_ustvarjalci_foto_matej_pusnik
Dobrodelni Slovenec in pol, dvoglava triglavska komedija, avtorski projekt Perice Jerkovića, Aleša Novaka in Uroša Kuzmana - ob 50. ponovitvi predstave bo celotne izkupiček namenjen obnovi doma na Okrešlju. (foto Matej Pušnik)

Planinsko društvo Celje - Matica je eno največjih planinskih društev v Sloveniji in nosilec planinske dejavnosti v svoji regiji. Potem ko je pred dvema letoma ostalo brez Kocbekovega doma na Korošici, je ogenj letos uničil tudi njihov Frischraufov dom na Okrešlju. To je izjemno hud udarec ne le za celjsko planinsko društvo ampak tudi za vse ljubitelje slovenskih gora, ki so tako ostali brez dveh postojank v Kamniško-Savinjskih Alpah na trasi Slovenske planinske poti.

Dobrodelna 50. ponovitev predstave Slovenec in pol bo v petek, 28. februarja 2020, ob 20.00 v Siti Teatru BTC v Ljubljani. Celoten izkupiček predstave bo namenjen obnovi doma na Okrešlju.

Možne pa so tudi individualne donacije, in sicer:
  • Z nakazilom poljubnega zneska na dobrodelni transakcijski račun (TRR: 0510 0801 6743 162, odprt pri A banki; Planinsko društvo Celje - Matica, Stanetova ulica 20, 3000 Celje).
  • Pošljite SMS s ključno besedo OKRESELJ5 na številko 1919 in prispevali boste 5 €.

sms_akcija_okreseljVabljeni!

-------------------------
Povezane novice:
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti