ÄŤetrtek, 15. april 2021
POIŠČI

Razstava PLANINSKA KOČA v Slovenskem planinskem muzeju
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ponedeljek, 2. marec 2020 ob 15:00, ogledov: 2177

Razpis za oddajo Planinskega doma na Šmohorju v najem

Planinsko društvo Laško | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Laško objavlja razpis za najem Doma na Šmohorju. Z izbranim ponudnikom bo društvo sklenilo najemno pogodbo za dobo od 3 do 5 let.
Dom na Šmohorju je bil zgrajen dne 17. avgusta1952. Planinsko društvo Laško dom redno vzdržuje in opravlja obnovitvena dela. V dveh gostinskih prostorih je 110 sedežev, sedeži oz. klopi z mizami so tudi pred samim domom. V domu je 24 ležišč (v 7 sobah) in 11 skupnih ležišč. Dom ima tri WC-jem in sicer v podpritličju, pritličju in v nadstropju, kjer je tudi umivalnica in prha s toplo vodo. V domu je urejeno centralno ogrevanje (na drva), električna in telefonska napeljava. Dom ima čistilno napravo. V sklopu doma je stanovanje za morebitnega najemnika. Na robu travnika pred domom so tudi trije kamini, ki so proti plačilu na voljo obiskovalcem doma za pripravo piknikov. Planinski dom je tradicionalno odprt vse dni v letu, razen ob ponedeljkih. Dostop do doma je urejen po lokalni v celoti asfaltirani cesti, iz Laškega, v dolžini 10 km.

2. Prijavitelji naj izpolnjujejo naslednje pogoje:
 • državljanstvo Republike Slovenije
 • registrirana oziroma priglašena dejavnost gostinske smeri
 • 5 stopnja strokovne izobrazbe ali nacionalna poklicna kvalifikacija ustrezne smeri
 • vsaj 5 let delovnih izkušenj v gostinski dejavnosti 
 • poznavanje HACCP sistema
 • vozniški izpit B kategorije in lasten avtomobil
 • pripravljenost za bivanje na domu 
 • možnost opravljanja gostinske dejavnosti v paru, bodisi z zakoncem, zunajzakonskim partnerjem, družino ali drugo primerno osebo, ki lahko biva vse leto na domu z najemnikom

3. K vlogi za prijavo na ta razpis morajo prijavitelji priložiti dokazila o izpolnjevanju pogojev iz 2. točke razpisa, in sicer:

 • fotokopijo osebne izkaznice ali potnega lista
 • priglasitveni list za dejavnost gostinske smeri
 • dokazilo oz. spričevalo o predpisani strokovni izobrazbi ali strokovni usposobljenosti za nosilca gostinske dejavnosti oz. zaposlenega delavca
 • življenjepis z navedbo osebnih podatkov (datum in kraj rojstva, naslov stalnega prebivališča, EMŠO, davčna številka), podatkov o šolanju in podatkov o dosedanjem delu in izkušnjah
 • fotokopiji vozniškega in prometnega dovoljenja, ki glasita na prijavitelja oz. drugo oseb, ki bo s prijaviteljem bivala v planinskem domu

 

Prijavitelj naj k svoji vlogi priložijo tudi okvirni plan aktivnosti, ki bi jih izvedli na planinskem domu v primeru, da bi bili izbrani.

4. Postopek izvedbe razpisa
Prijavitelj naj svoje vloge z vsemi zahtevanimi dokazili pošljejo na naslov: Planinsko društvo Laško, Aškerčev trg 4/b, 3270 Laško s pripisom »razpis- oskrbnik ». Za pravočasne se bodo štele vloge, ki bodo na naslov prispele do 31. marca 2020.> Razpis je podaljšan do 30. aprila.

Ponudbe niso zavezujoče za Planinsko društvo Laško.

Po izteku razpisnega roka bo s primernimi ponudniki opravljen dodaten individualen razgovor.

5. Ostalo
Z izbranim ponudnikom bo PD Laško sklenilo najemno pogodbo za dobo od 3 - 5 let in sicer za okvirno najemnino najmanj 420 € .

Pred podpisom pogodbe z izbranim najemnikom mora le-ta na transakcijski račun društva nakazati varščino v višini 1.700,00 €.

 


Jurij Videc,
podpredsednik PD Laško

------------------------------------------------
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti