sreda, 12. avgust 2020
POIŠČI

O problematiki delovanja gospodarskih odsekov PD na 5. konferenci o planinskem gospodarstvu brez zaključkov
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

petek, 17. april 2020 ob 12:45, ogledov: 1374

Razpis za dodelitev preventivnih protipožarnih ampul za planinske koče

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinska zveza Slovenije že več let sodeluje z Zavarovalnico Triglav v okviru akcije Očistimo naše gore na področjih preventive, varnosti, okolja ter urejanja poti v gorskem svetu. V letu 2020 želimo v sodelovanju s planinskimi društvi prispevati k požarni varnosti oziroma preprečevanju požarov v planinskih kočah.
Gasilne ampule predstavljajo pomemben del požarne varnosti, tudi v planinskih kočah, kjer v primeru povišane temperature gasijo začetne požare s preprečevanjem dostopa kisika do goreče površine ter odvzemom energije ognju in trenutnim ohlajevanjem v prostoru. V okviru razpisa za namestitev v planinskih kočah je Zavarovalnica Triglav zagotovila do 150 gasilnih ampul BONPET. Posamezna koča lahko prejme večje število, odvisno od potreb. 


Napotki o mestih ampul, navodila za namestitev ter delovanje ampul
so objavljena med prilgami razpisa spodaj. Iz gradiva boste lahko lažje načrtovali potrebo po številu in mikrolokacijah ampul v posamezni koči.

Prijavitelj na razpisu je planinsko društvo/lastnik planinskih koč. Prijava lahko vključuje več planinskih koč. Pripravljavec razpisa bo glede na opis stanja koče (število izvorov toplote) določil število ampul, ki jih prejme posamezna koča. 


Kriteriji, pa katerih se bo prednostno izbiralo prejemnike ampul:
  1. kriterij: oskrba z vodo. Prednost imajo koče, ki imajo omejen in nestalen vir vode.
  2. kriterij: dostopnost koče. Prednost imajo težje dostopne koče.
  3. kriterij: obseg zavarovanj sklenjenih pri Zavarovalnici Triglav.

Prejemniki ampul bodo ampule prevzeli na sedežih posameznih območnih enot Zavarovalnice Triglav. Informacijo o prevzemnih mestih prejmejo prejemniki po izboru. Ampule nameščajo oskrbniki oz. planinska društva sama s pomočjo video in pisnih navodil, ki jih zagotovi proizvajalec. Po namestitvi ampul je prejemnik dolžan poslati fotografije zmontiranih vseh ampul v posamezni planinski koči na elektronski naslov gospodarska.komisija@pzs.si do 31. julija 2020.


Izpolnjen in podpisan prijavni obrazec
se kot sken v pdf obliki pošlje na elektronski naslov gospodarska.komisija@pzs.si ali po navadni pošti na naslov Planinske zveze Slovenije in sicer najkasneje do 7. maja 2020. Prejemniki ampul bodo znani najkasneje do 30. maja 2020 in bodo objavljeni na spletni strani PZS in Triglav.eu.


V primeru vprašanj
se obrnite na Dušana Prašnikarja - dusan.prasnikar@pzs.si. Nekaj nasvetov za čim boljšo zaščito nepremičnine pred požarom pa smo zbrali na v prispevku Gori! Kaj zdaj?


Priloge:
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti