ÄŤetrtek, 24. september 2020
POIŠČI

Naj planinska koča 2016, skupna akcija medija Siol.net in Planinske zveze Slovenije
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

sobota, 12. september 2020 ob 22:00, ogledov: 489

Naj koči 2020 uspešno strežeta željam obiskovalcev

Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Predstavniki Planinske zveze Slovenije in spletnega medija Siol.net so zmagovalkama poletnega izbora Naj planinska koča 2020 podelili plakete. Koča na Kriški gori in Mihov dom na Vršiču sta ponosni letošnji lastnici plaket, obiskovalcev imata pa že toliko, da oskrbniki komaj sledijo njihovim naročilom.
Poletje se je letos vleče še skoraj v jesenske mesece in septembrska sobota je bila idealna za obisk hribov in gora. Veliko število planincev je bilo mogoče srečati tudi pri kočah zmagovalk že šeste akcije Naj planinska koča 2020.

Naj_planinska_koca49325200912
Od leve stojijo: Dušan Prašnikar (PZS); Alenka Teran Košir (Siol.net), Stanislav Ficko (PD Križe) in Denis Berra. (Foto: Matic Ritonja/ Sportida)

Naj visokogorska planinska koča 2020 je postala Koča na Kriški gori (PD Križe), ki leži na višini 1471 metrov na zahodnem delu podolgovatega slemena Kriške gore. Naslov naj planinske koče 2020 si je prislužil Mihov dom na Vršiču (PD Kranjska Gora), ki z višine 1085 metrov ponuja lep razgled na Julijske Alpe. 

Naj_planinska_koca49333200912
Oskrbnik v Koči na Kriški gori Denis Berra (Foto: Matic Ritonja/Sportida)

Kot sta povedala oskrbnika koč Denis Berra (Koča na Kriški gori) in Aleš Štefe (Mihov dom na Vršiču) se v letošnji sezoni poletni sezoni nimata pritoževati o pomanjkanju dela. Včasih je planincev/obiskovalcev že toliko, da je skoraj vsak dan nedelja, se pravi dan pol dela. Nagrade sta bila vesela, a se zavedata, da če ne bosta delala z vso močjo, bo vsakršna pohvala zvodenela. 

Naj_planinska_koca49391200912
V Mihovem domu na Vršiču letošnjo sezono narekuje izkušeni Aleš Štefe s partnerko Petro Bratuša. Plaketo jima je podelil podpredsednik PZS Martin Šolar. (Foto: Matic Ritonja/ Sportida)

V imenu Planinske zveze Slovenije nagrajencem čestitamo in si želimo, da bi nagrajeni koči spodbudili tudi druge oskrbnike, da bi se potrudili za dobro počutje v kočah. »Za to so potrebni nasmejani in ustrežljivi oskrbniki, urejena notranjost in zunanjost koče in seveda odlična kulinarika,« je ob predaji priznanja povedal strokovni sodelavec PUS Dušan Prašnikar. Obe koči vse te tri lastnosti imata in najboljši dokaz so zadovoljni obiskovalci.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti