nedelja, 7. marec 2021
POIŠČI

Slovesno na 125-letnici Orožnove koče pod Črno prstjo
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ponedeljek, 26. oktober 2020 ob 07:30, ogledov: 1059

Okrešelj v kratkem filmu

Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Zadnje dni septembra so prostovoljci na Okrešlju betonirali temeljno ploščo za novi Frischaufov dom. Ob tem je nastal dokumentarni film, kot spomin na številčno delovno akcijo in na ljudi, ki so povezani z domom.
Za Frischaufov dom na Okrešlju, ki je pogorel lansko leto, skrbi Planinsko društvo Celje Matica. Z vseslovensko akcijo zbiranja denarja in številnimi donatorji bo dom kmalu dobil novo, moderno podobo. Kako so v gradnjo doma vpeti številni člani celjskega planinskega društva, je v videoposnetek ujel Peter Vrčkovnik


Okrešelj je v spominih članov PD Celje Matica močno zakoreninjen, kot nekaj zelo posebnega. To je kraj, kjer se celjski alpinisti dobro počutijo. »Ko v gorah in na Okrešlju preživiš veliko časa, se s temi kraji povežeš in jih bolj ceniš. Ker sem veliko časa preživel tukaj in od tod delal tudi prvenstvene smeri, ima Okrešelj zame posebno mesto,« se v videu izpove vrhunski alpinist Luka Kranjc.


»Starši so me že kot otroka vpeljali v hribe. Okrešelj je bil pogosta naša postojanka. Ko je dom pogorel, sem dejansko ugotovil, kako sem bil močno povezan z njim,« doda arhitekt novega doma Rok Bordon.

Člani društva se vam zahvaljujejo za prostovoljne prispevke, ki jih lahko še vedno donirate z nakazilom na TRR: 0510 0801 6743 162 ali s SMS-sporočilom na 1919 (geslo: OKRESELJ5), s katerim boste darovali pet evrov.


Preberite še:
Frischaufov dom na Okrešlju, simbol narodne časti, skozi desetletja
Postavljeni temelji za novo kočo na Okrešlju
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti