nedelja, 7. marec 2021
POIŠČI

Erjavčeva koča na Vršiču
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

sreda, 17. februar 2021 ob 08:30, ogledov: 230

Razpis helikopterskih prevozov opreme in materiala za planinske koče

Objavil(a): Matej Ogorevc
Na podlagi sklenjenega dogovora in podpisanega letnega načrta sodelovanja med Slovensko vojsko (SV) in Planinsko zvezo Slovenije (PZS), objavlja Gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije razpis za koriščenje helikopterskih prevozov opreme in materiala za namen ekološke in energetske sanacije planinskih koč v letu 2021.
Predmet razpisa: helikopterski poleti helikopterja SV za prevoz materiala izključno za ekološko in energetsko sanacijo planinskih koč v letu 2020. V kolikor bo ugotovljen prevoz stvari redne oskrbe koče, bo društvo izključeno iz možnosti koriščenja helikopterskih prevozov za naslednjih pet let.

SV bo prevoze izvajala s Helikopterjem BELL 412, ki lahko naenkrat prenese največ 600 kg tovora, lahko pa tudi s helikopterjem Cougar, ki ima večjo nosilnost. To bo odvisno od trenutne razpoložljivosti helikopterjev SV. Leti bodo namenjeni izključno prenosom tovorov, montaži opreme pri gradnji pa ne.

Razpis je namenjen planinskim društvom, ki upravljajo planinske koče I. kategorije (izjemoma tudi II. Kategorije). Posamezno planinsko društvo bo lahko koristilo največ dve uri in 30 minut (2 h 30 min) bruto helikopterskih poletov, kar vključuje tudi prevoz od letališča in nazaj (kar je običajno s Cerkelj na Dolenjskem), ki v povprečju znaša 30-45 minut. To pomeni neto koriščenje ur 1 h 45 min do 2 h. Če planinsko društvo porabi skupno več kot 2 h 30 min helikopterskih preletov, bo samo pokrilo razliko v skladu s cenikom Slovenske vojske, razen v primeru neizkoriščenosti odobrenih ur drugih prijaviteljev ali manjšega števila prijavljenih projektov.
Pri določanju terminov za izvedbo prevozov bomo usklajevali več lokacij hkrati, zaradi večje ekonomike porabljenih ur za helikopter.

Kriteriji za ocenjevanje vlog so priloga tega razpisa.

Ure helikopterskih prevozov bodo dodeljene samo tistim planinskim društvom, ki izpolnjujejo sklepe Skupščine PZS in UO PZS, ter sodelujejo z GK PZS.

Društva, ki jim bodo odobrene ure, bodo morale sofinancirati stroške sodelovanja PZS s SV pri zagotavljanju vzajemnosti (npr. prenočevanje vojakov v planinskih kočah v okviru njihovih delovnih obveznosti, najem PUS Bavšica itd.). Ti stroški bodo znani ob koncu leta.

V vlogi je potrebno navesti naziv planinskega društva, ime planinske koče, opis predvidene investicije, termin predvidene investicije, maso in opis tovora, ki ga je potrebno prepeljati, predviden termin prevozov. Vlogi je potrebno priložiti opis investicije in projektno dokumentacijo, v kolikor planinsko društvo z njo razpolaga.

Vlogo je treba poslati na naslov Planinska zveza Slovenije, Gospodarska komisija, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana ali pa kot PDF dokument na elektronski naslov gospodarska.komisija@pzs.si.

Rok za oddajo vlog je 10. marec 2021. Nepravočasno oddanih vlog ocenjevalna komisija ne bo upoštevala.

Rezultati izbora bodo znani predvidoma do konca marca 2021. Z izbranimi planinskimi društvi bo sklenjen pisni dogovor za koriščenje helikopterskih prevozov v letu 2021.

Dodatne informacije in pojasnila dobite pri strokovnem sodelavcu gospodarske komisije Dušanu Prašnikarju, gospodarska.komisija@pzs.si.

Valentin Rezar,
načelnik GK PZS
Jože Rovan,
predsednik PZS

Priloga:
PDF Kriteriji za ocenjevanje vlog
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti