sobota, 29. januar 2022
POIŠČI

Matej Planko, generalni sekretar PZS, Miro Eržen, podpredsednik PZS, in Janko Rabič, načelnik Gospodarske komisije PZS
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

ÄŤetrtek, 26. avgust 2021 ob 11:00, ogledov: 798

Za prenovo 21 planinskih koč 3,9 milijona evrov

Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je dodelilo 3,9 milijona evrov za obnovo ali energetsko sanacijo 21-ih planinskih koč.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je odposlalo sklepe za podporo projektom obnove in energetske sanacije planinskih koč v okviru Javnega razpisa za podporo planinski športni in rekreacijski infrastrukturi.

DL3U5928_PURGFoto: Andraž Purg

Ministrstvo se je po ocenjevanju vlog odločilo podpreti deset projektov v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija v skupni vrednosti 1,9 milijona evrov in 11 projektov v Kohezijski regiji Zahodna Slovenija v skupni vrednosti skoraj 2 milijona evrov. Sredstva bodo vlagatelji porabili za kritje upravičenih stroškov v letošnjem in naslednjem letu.

V okviru razpisa je predvideno še eno odpiranje vlog, in sicer 1. oktobra 2021, za drugo odpiranje pa je na voljo še dobrega 1,1 milijona evrov.


»Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v preteklem tednu objavilo rezultate prvega razpisa. V teh dneh planinska društva, ki so bila uspešna na razpisu prejemajo odločbe. Po pravnomočnosti odločb bodo investitorji s MGRT sklenili ustrezno pogodbo. Z ozirom na izredno kasnitev pri objavljanju rezultatov razpisa in izstavljanju odločb ter posledično podpisom pogodb, smo v Planinski zvezi Sloveniji že 17.08.2021 opozorili MGRT, da bo zaradi tega in kratke gradbene sezone v visokogorju, v predpisanem roku do 30.09.2021 praktično nemogoče koristiti odobrena sredstva, predvidena za leto 2021.  Zato smo predlagali podaljšanje roka za njihovo koriščenje v leto 2022. Na osnovi telefonskih pogovorov s pristojnimi v MGRT ugotavljamo, da razumejo našo zahtevo in pričakujemo pozitiven odgovor na našo zahtevo. O izidu pogovorov bodo planinska društva takoj obvešečena, ko prejmemo potrditev,« je dodal vodja projektov Miro Eržen.

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti