sreda, 17. avgust 2022
POIŠČI

Požar v Mozirski koči na Golteh
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 22. september 2021 ob 07:30, ogledov: 1184

NATEČAJ »CLIMAHOST«| iščemo kreativne rešitve za varstvo podnebja v Alpah

Objavil(a): Matej Ogorevc
Natečaj ima celosten pogled na trajnostni vidik turistične ponudbe in obsega energijo in okolje, mobilnost, nakupovanje in nabavo, menedžment in komunikacijo ter sociokulturne faktorje.

Največjo težo pri ocenjevanju bodo imeli ukrepi z velikim potencialom za zmanjšanje toplogrednih plinov, kot so energetska posodobitev ali uporaba inovativnih tehnologij. Vendar se lahko prijavijo tudi podjetja, ki ne glede na obsežne posodobitvene ukrepe dosledno izvajajo varstvo podnebja, na primer s trajnostno nabavo ali ozaveščanjem zaposlenih in/ali gostov o zadevah varstva podnebja.

Za odločitev mednarodne žirije je pomemben usklajen celostni koncept, inovacijska nota ukrepov ter stopnja prenosljivosti na druge obrate.

Prijavo lahko oddate izključno preko spleta na www.climahost.eu. Oddaja prijav je možna vse do 31. decembra 2021.

Podelili bomo po dve nagradi v kategorijah »Novogradnja« in »Obstoječa gradnja«, ter posebno nagrado za mikropodjetja - »Lokalni junak«. Vse nagrajenke in vsi nagrajenci bodo prejeli profesionalno pripravljen videoposnetek o svojem obratu. Poleg tega vsi obrati prejmejo nagrado, ki jo lahko razstavijo v svojih prostorih in tako svojim gostom pokažejo svoj angažma.

Nominirana in nagrajena podjetja poleg tega uživajo večjo prepoznavnost zaradi predstavitve obrata na komunikacijskih kanalih zunaj in znotraj Alp.

Slavnostna podelitev bo potekala v okviru Alpske konference, ki bo jeseni 2022 v Brigu (CH).

Informacije, podrobne pogoje za udeležbo ter pregled dosedanjih prejemnikov nagrade najdete na www.climahost.eu ali pa pišite na info@climahost.eu.

PDF Razpis

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti