sobota, 29. januar 2022
POIŠČI

Sejem Alpe-Adria PZS 2020
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

petek, 17. september 2021 ob 22:00, ogledov: 860

K uspehu koče pripomoreta okusna hrana in dober odnos do planincev

Planinsko društvo Tržič | Planinsko društvo za Selško dolino Železniki | 
Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Predstavniki Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net so zmagovalnima planinskima kočama akcije naj planinska koča predali plaketi in oskrbnikoma ter predsednikoma društev čestitali za odlično opravljeno delo.
Obiskovalci gora so v sedmi sezoni akcije Naj planinska koča Planinske zveze Slovenije (PZS) in medija Siol.net za zmagovalki izbrali gorenjski planinski postojanki. Za naj visokogorsko planinsko kočo so okronali Krekovo kočo na Ratitovcu (PD Za Selško dolino Železniki), za naj planinsko kočo pa že drugič Dom na Kofcah (PD Tržič).

PUH_9278
Predaja plakete na Domu na Kofcah. (Foto: Bojan Puhek/ Siol)

Obiskovalci in bralci spletnega portala so nagradili koči, ki imata stalno dobro ponudbo, pravo mero planinskega vzdušja in dobro voljo do obiskovalcev.  Vsega trojega so bili deležni predstavniki Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net, ki so kočama predali zmagovalni plaketi.
»Letošnja sezona res ne bo tako dobra kot lanska, a je vsekakor boljša kot pretekla leta. Zadnji konec tedna je bilo na koči rekordno število planincev in komaj smo jih lahko še ustrezno postregli. Veseli smo nagrade in vseh obiskovalcev, a še bolje bi bilo, ko bi se le-ti razporedili med tednom,« je namignila oskrbnica Krekove koče na Ratitovcu Anica Lotrič

PUH_8986
Zmage je bila vesela oskrbniška ekipa na Ratitovcu. (Foto: Bojan Puhek/ Siol)

K temu je dodal tudi generalni sekretar Planinske zvez Slovenije Damjan Omerzu. »Na PZS dobivamo same pohvale za kulinariko in gostoljubnost nagrajenih koč. Ta nagrada bralcev in obiskovalcev koč je samo dokazilo, da koči resnično dobro delata. Želimo si, da bi nagrada pozitivno vplivala na obisk slovenskih gora in da bomo s pomočjo te nagrade promovirali zdrav način rekreiranja. Obisk gora naj ne bo samo ob koncih tednov, temveč si kdaj za gorsko odmik izberite tudi dneve med tednom. Ob tem pa planince prosimo, da se v gore odpravite z mislijo parkiranja v dolini na označenih parkirnih mestih oziroma da uporabite za parkiranje primerna mesta ob poti ter se ne peljete do zadnje prevozne možnosti. Naj ne bo obisk gora le hiter pobeg iz dolinskih težav, temveč premišljen in okolju prijazen način sproščanja misli in nabiranja vitalne moči.«
V PZS si želimo, da bi čim več slovenskih koč imelo dobre odnose s svojimi oskrbniki ter bi ti zgledni odnosi porodili nove izjemne zgodbe slovenskih planskih koč.  

Barbara Gradič Oset

Fotogalerija

 Bojan Puhek

 Bojan Puhek1 / 13

 Bojan Puhek2 / 13

 Bojan Puhek3 / 13

 Bojan Puhek4 / 13

 Bojan Puhek5 / 13

 Bojan Puhek6 / 13

 Bojan Puhek7 / 13

 Bojan Puhek8 / 13

 Bojan Puhek9 / 13

 Bojan Puhek10 / 13

 Bojan Puhek11 / 13

 Bojan Puhek12 / 13

 Bojan Puhek13 / 13

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti