sobota, 29. januar 2022
POIŠČI

Na 6. konferenci o planinskem gospodarstvu brez zaključkov glede rezervacijskega sistema
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum

NOVICE  

petek, 1. oktober 2021 ob 09:30, ogledov: 1055

Projekt SustainHuts prejel nagrado časnika Finance

Planinsko društvo Radovljica | Planinsko društvo Javornik - Koroška Bela | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Projekt SustainHuts je prepoznan kot najbolj energetsko učinkovit projekt leta 2021. Glasovanje je potekalo preko spleta, nagrade pa podeljene v sklopu 23. dnevov energetikov. Nagrade in dogodek je organiziral časnik Finance.
Planinska zveza Slovenije je partner v projektu LIFE Sustainhuts, v okviru katerega se je v praksi dokazalo, da tudi na planinskih kočah lahko z zelenimi tehnologijami uspešno prispevamo k zmanjšanju vplivov na okolje. Vključeni sta bili Pogačnikov dom na Kriških podih (Planinsko društvo Radovljica) in Dom Valentina Staniča pod Triglavom (Planinsko društvo Javornik - Koroška Bela). Ključno vlogo pri uvedbi in testiranju novih tehnologij sta odigrala slovenska partnerja Fakulteta za strojništvo UL in Razvojni center za vodikove tehnologije.

sustainhuts_naj_energetski_projekt_2021_
Dr. Mitja Mori, gonilna sila projekta v Sloveniji ob podelitvi nagrade. Arhiv časnika Finance

Dogodka in prejema nagrade se je udeležil doc. dr. Mitja Mori s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki je odigral najpomembnejšo vlogo pri izvedbi celotnega projekta: »V veselje nam je bilo sodelovati na projektu, ki ima veliko vrednost tudi za splošno javnost in s katerim smo lahko svoje znanje res uporabili za dobrobit ljudi. Da smo ob tem bili opaženi je zelo godilo, da smo celo prejeli prvo nagrado strokovne komisije Časnika Finance za energetsko učinkovit projekt je bilo pa presenečenje. Hvala vsem, ki so prispevali k uspešnemu projektu in na krilih teh znanj in dobrih praks bomo nadaljevali s tem delom in pomagali povsod, kjer se bo kazal interes, da se planinske postojanke posodobijo, da se izkoristi naravne danosti in obnovljive vire energije ter pomembno zmanjšajo okoljski vplivi.«
ZAKLJUČNA DELAVNICA PROJEKTA LIFE SUSTAINHUTS

Projekt LIFE Sustainhuts se približuje koncu. V torek, 5. septembra 2021, bo med 10. in 12. uro potekala zaključna delavnica s predstavitvami glavnih rezultatov projekta. Delavnica bo potekala brezplačno preko spleta in je namenjena vsem zainteresiranim.

Ker je projekt mednaroden in so partneji poleg Slovenije še iz Italije, Španiije in Francije bo delavnica potekala v angleškem jeziku.

Program ter navodila za prijavo in sodelovanje na delavnici so na strani http://sustainhuts.eu.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti