petek, 9. junij 2023
POIŠČI

Na 6. konferenci o planinskem gospodarstvu brez zaključkov glede rezervacijskega sistema
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 15. april 2022 ob 07:30, ogledov: 2942

Postani oskrbnik koče | Cojzova koča na Kokrskem sedlu

Planinsko društvo Kamnik | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Cojzova koča stoji na prelazu iz Kamniško-Bistriške doline v Kokrsko dolino na višini 1793 m med Kalško goro in Grintovcem v Kamniško-Savinjskih Alpah. Velja za visokogorsko kočo I. kategorije in je iz doline oskrbovana s tovorno žičnico.
Planinsko društvo Kamnik razpisuje odprt razpis za mesto oskrbnika Cojzove koče na Kokrskem sedlu. Društvo je eno največjih v Sloveniji z močno planinsko tradicijo. Locirano je v mestu Kamnik, po katerem se imenuje ta alpska veriga, ki je kulisa za celo Ljubljansko kotlino.

Koča ima naziv »Okolju prijazna koča«. Preskrba z energijo je vezana na fotovoltaične celice, vetrni agregat in pomožni dizelski agregat. V letu 2018 je bila prenovljena notranjost koče skupaj z novo kuhinjo, ki dosega sodobne standarde. Oskrba vode je vezana na kapnico in dezinfekcijo preko UV-filtra, delno pa iz studenca pod Pasjo glavo. Čiščenje odpadnih voda gre preko čistilne naprave. Na koči je telefon, internetna povezava, radijska postaja, preko katerih poteka komunikacija s pisarno društva. Koča ima tudi spletno kamero. Obratovalna sezona je od junija do oktobra.

Delo oskrbnika na Cojzovi koči zahteva izkušnje z vseh področij planinskega gospodarstva. Na prvem mestu so kuharske veščine in skrb za goste ter posredno za renome koče. Poleg gostinskih in kulinaričnih znanj, ki zahtevajo poznavanje sistema HACCP je potrebno poznavanje tehničnega dela koče v smislu dobrega gospodarja. Zahtevano je tudi računalniško znanje, kar zajema poleg osnovnih računalniških programov za delo v pisarni še upravljanje z davčno blagajno in e-gost aplikacijo. Glede na to, da kočo obišče veliko tujih gostov je potrebno vsaj osnovno znanje angleščine ali nemščine. Poznavanje okoliških gora je pomembna vrlina oskrbnika.

Izbor bo potekal preko navadne ali e-pošte. Svojo prijavo s poudarkom na dosedanjih izkušnjah na enakih ali podobnih opravilih pošljite na društveni naslov (info@pdkamnik.si ali Planinsko društvo Kamnik, Šutna 42, 1241 Kamnik) do 3. maja 2022. Z izbranimi kandidati bomo opravili razgovor. Prednost bodo imeli kandidati, ki izpolnjujejo navedene pogoje razpisa.

Za vse dodatne informacije pišite na info@pdkamnik.si.

------------------------------------------------
Več prostih delovnih mest za delo v planinskih kočah
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti