petek, 1. julij 2022
POIŠČI

Gorniške vasi: Luče - slovesnost
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 10. junij 2022 ob 17:00, ogledov: 550

Večina planinskih koč je že odprtih

Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Vedno več planinskih koč je odprtih in pripravljenih na poletno sezono. V sredogorju so odprte praktično vse planinske koče. Visokogorske koče se odpirajo postopoma, zadnje bodo odprte v začetku julija.
V Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah so koče že odprte, del koč se odpira še ta vikend (Kamniška koča na Kamniškem sedlu, Cojzova koča na Kokrskem sedlu ter Kranjska koča na Ledinah), zavetišče pri Kocbekovem domu na Korošici se bo predvidoma odprlo 20. junija.

V Julijskih Alpah se bo ta konec tedna odprl Poštarski dom na Vršiču, 18.junija Triglavski dom na Kredarici in Koča pri Triglavskih jezerih, 22.6. Vodnikov dom na Velem polju, 23.6. Zasavska koča na Prehodavcih, del koč bo vrata odprlo na praznični vikend 25.6. (Pogačnikov dom na Kriških podih in Zavetišče pod Špičkom), zadnje koče pa s 1. julijem (Dom Valentina Staniča pod Triglavom in (zaradi prenove) okvirno tudi Dom Planika pod Triglavom in Koča na Doliču).

PUH_9343
Naj planinska koča 2021 Dom na Kofcah (1488m) vabi v svoje prostore.

Aktualno stanje glede odprtosti koč spremljajte na https://www.pzs.si/koce.php.


Slovenska planinska društva upravljajo 178 planinskih koč, zavetišč in bivakov. Za prenočevanje v planinskih kočah pozivamo planince k predhodni in pravočasni rezervaciji nočitve. Za pretežni del planinskih koč v visokogorju je rezervacijo možno izvesti preko spleta https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=268

Cene nočitev in oskrbe so se v letu 2022 v planinskih kočah nekoliko podražile. Nove priporočene najvišje cene nočitev in osnovne oskrbe v planinskih kočah so objavljene na spletni strani: https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=17
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti