nedelja, 1. oktober 2023
POIŠČI

Novinarska konferenca v Kamniški Bistrici
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 26. julij 2022 ob 15:00, ogledov: 1958

Planinski dom Kumer – nova planinska koča pod Peco

Planinski klub Peca - Olševa | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Redni obiskovalci Koroške vejo, da Planinski dom Kumer ni postavljen na novo. Prijetna brunarica na dvorišču stare istoimenske domačije nad idilično Koprivno pod Peco je stara že četrt stoletja, a status planinske koče je pridobila šele pred kratkim. V njej lahko zdaj koristimo tudi članske ugodnosti planinske članarine.

Planinski dom Kumer stoji na posestva Planinsko turistične kmetije Kumer, katere gospodarji gospodarijo nad osamljeno dolino Koprivne že vse od leta 1535, rod Kumrovih pa sega vse tja v začetek 13. stoletja.

Odprto vsak dan

Kontakt:

Dostop z avtomobilom:
  • Iz Črne na Koroškem, po dolini Koprivne - 14 km.
  • Iz Solčave, po panoramski cesti in dolini Koprivne - 23 km.

planinski_dom_kumer_arhiv_pk_peca_olseva__5_


Planinski dom Kumer slovi po pristni domači hrani. Domači narezki, okusne domače klobase, narejene po starem hišnem receptu iz leta 1535 so le nekatere izmed domačih specialitet, za večje skupine pa priporočajo najavo prihoda za pripravo jedi po naročilu in ostalih tradicionalnih koroških jedi. Utrujenim pohodnikom posteljejo v podeželskem slogu urejenih sobah (štiri-, dvo- in enoposteljne sobe), za daljši obisk Koprivne pa imajo pripravljen tudi idiličen apartma Ana (kuhinja, kopalnica, kamin, balkon, terasa) za štiri osebe. Poleg kmetije je urejen poseben prostor za šotorjenje, idealen je tudi za planinska poletna taborjenja.

mapzs_gumb_500x156Od planinskega doma se lahko povzpnete na Peco, Topico v Avstriji, Olševo in Raduho. Turni kolesarji boste uživali v vožnji po mnogih gozdnih cestah tako na slovenski, kot tudi na avstrijski strani bližnje državne meje.

Mimo Planinskega doma Kumer vodi več planinskih obhodnic - Koroška planinska pot, Hojnikova pot, Jakobova pot, Karavanška pot, Koroški hribovski izziv K24, Geopark Karavanke in Slovenska turnokolesarska pot.


Vabljeni h Kumru - na razgled na Raduho, Olševo in Peco in še bolj na slastne domače dobrote!

pzs_clanarina-baner_2021-585x165

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti