sreda, 28. februar 2024
POIŠČI

3. konferenca o planinskem gospodarstvu ponudila odlične, aktualne teme
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 24. november 2023 ob 12:00, ogledov: 1451

Koča na Golici odprta tudi pozimi

Planinsko društvo Jesenice | 
Objavil(a): Manca Ogrin
PD Jesenice obvešča, da bo Koča na Golici ob vikendih in praznikih odprta tudi v zimskih mesecih, vendar bo odprtost koče prilagojena zimskim razmeram, saj je na prvem mestu poudarek na varnem pristopu in ugodnem vremenu. Novi oskrbnik Janez Zore ima smele načrte, tako za dobro ponudbo in silvestrovanje kot za predavanja, tudi o varni zimski hoji v gore.
Pri društvu smo se odločili, da bo Koča na Golici ob vikendih in praznikih odprta tudi v zimskih mesecih. Novi oskrbnik Janez Zore ima veliko načrtov, poskrbel bo za dobro ponudbo, za silvestrovanje in še kakšen prijeten dogodek. Načrtujemo izvedbo več predavanj, med drugim o varni zimski hoji v gore.

koca_na_golici_foto_janko_rabic__3_
Nov oskrbnik Koče na Golici Janez Zore (foto Janko Rabič)

Do 30. aprila poteka akcija z naslovom Prijatelj Golice. V koči je na voljo knjiga, kjer vsak vpiše vzpon, velja eden na dan. Vsi, ki bodo zbrali 50 odstotkov vseh vpisov, bodo dobili topel obrok in pijačo, prve tri z največ obiski čaka darilo društva.

Da je bila odločitev za odprtost koče v zimskih mesecih prava, je pokazal že prvi vikend, v soboto, 18. nedeljo, 19. novembra. Veliko planincev je lep dan izkoristilo za vzpon do koče, nekateri tudi na vrh Golice. Vsi so pohvalili gostoljubje in ponudbo v koči. Janez Zore je poleg čaja pripravil enolončnice in okusen jabolčni zavitek.

koca_na_golici_foto_janko_rabic__5_
Odprtost Koče na Golici bo prilagojena zimskim razmeram (foto Janko Rabič)

Odprtost koče je prilagojena zimskim razmeram, na prvem mestu je poudarek na varnem pristopu in ugodnem vremenu. Vse informacije so na voljo na spletni strani društva in družabnih omrežjih.

Janko Rabič
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti