sobota, 2. december 2023
POIŠČI

Naj planinska koča 2016, skupna akcija medija Siol.net in Planinske zveze Slovenije
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ÄŤetrtek, 18. februar 2010 ob 00:00, ogledov: 1486

Najava objave Javnega razpisa za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj - ESRR za sofinanciranje obnove in posodobitve planinskih postojank

Ministrstvo za gospodarstvo je objavilo najavo za razpis za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. V nadaljevanju objavljamo informacijo v zvezi s tem:

Ministrstvo za gospodarstvo  najavlja objavo Javnega razpisa za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj - ESRR za sofinanciranje obnove in posodobitve planinskih postojank.

Predmet javnega razpisa bo sofinanciranje obnove in posodobitve planinskih postojank, ki bo vsebovala sledeče elemente: obnovo in posodobitev prostorov za nastanitve in prostorov za strežbo jedi in pijač, ekološko prenovo in obnovo oz. posodobitev komunalne opremljenosti objekta.

Upravičeni stroški, ki bodo sofinancirani so stroški gradnje in stroški nakupa nove opreme.

Na razpis se bodo lahko prijavila planinska društva (lastniki postojank), ki imajo v svojem programu dela za leto 2010 predvideno obnovo prijavljene postojanke ter gospodarske družbe, ki imajo s planinskim društvom sklenjeno pogodbo o najemu planinske postojanke za zahtevano obdobje.

Višina razpisanih sredstev v okviru javnega razpisa bo 1.500.000 EUR, višina sofinanciranja upravičenih stroškov bo lahko dosegla 65 %, vendar največ 100.000 EUR. Najnižja vrednost posamezne prijavljene obnove bo 30.000 EUR.

Povezava na spletno stran Ministrstva za gospodarstvo.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti