petek, 1. julij 2022
POIŠČI

PZS obogatila program sejma Alpe-Adria
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 16. april 2012 ob 00:00, ogledov: 3861

Strokovna ekskurzija - ogled nove koče na Dobraču

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije vas vabi na STROKOVNO EKSKURZIJO - ogled nove koče na Dobraču, ki bo 11. in 12. maja 2012. Rok prijav 26. april 2012.

PZS_znak_SI_Napis_desno2b_malaVABIMO VAS NA

STROKOVNO EKSKURZIJO - OGLED NOVE KOČE NA DOBRAČU

ki bo v petek, 11., in soboto, 12. maja 2012.


Koča na Dobraču, imenovana Dobratsch Gipfelhaus (2143 m),
stoji ob televizijskem stolpu pod vrhovoma Dobrača (2167 m in 2166 m). Stoji v nacionalnem parku Dobrač in na zelo občutljivem vodozbirnem območju. Beljaška sekcija Alpenvereina je 18. junija 2011 odprla novo kočo na Dobraču in sicer na mestu, kjer je do junija 2010 stala dotedanja koča imenovana Ludwig Walter House. Koča je ekološko urejena z najmodernejšo tehnologijo glede čiščenja odpadnih vod, čim manjšo porabo vode, izrabo alternativnih virov energije, z moderno čistilno napravo in ostalimi rešitvami. Tako kot Koča na Monte Rosi, ki stoji na višini 2883 metrov v bližini Zermatta v Švici, je tudi Koča na Dobraču pionirski projekt visoko tehnološke in okolju prijazne arhitekture, ki je nastal z namenom demonstrirati uporabo novih tehnologij pri načrtovanju in gradnji.

STROKOVNA EKSKURZIJA JE NAMENJENA: gospodarjem planinskih društev, oskrbnikom planinskih koč, strokovnim delavcem v planinstvu ter planinskim funkcionarjem.

ZBOR UDELEŽENCEV: ob 17. uri na parkirišču na koncu Beljaške alpske ceste (Villacher Alpenstrasse) na nadmorski višini 1732 m; cestnina 13 € na avto. Od tu 1 uro in pol hoje po lahki označeni poti do koče. Vsem prijavljenim bomo do torka, 8. maja, preko elektronske pošte poslali spisek prijavljenih, da se boste lahko dogovorili o skupnih prevozih.

KOTIZACIJA: kotizacija za udeležbo (polni penzion v koči) znaša 55 € na udeleženca. Število prijavljenih je omejeno na 20 udeležencev. V primeru več prijav se upošteva vrstni red prijavljenih.

ROK PRIJAV: do četrtka, 26. aprila 2012.
Vsem prijavljenim do tega roka je zagotovljena znižana cena 25 €. Razliko do polne cene krije PZS. To velja samo za tiste, ki se bodo prijavili preko planinskih društev. Za vse ostale velja cena polnega penziona.

Lepo povabljeni!

Aleš Glavnik,                                                                                                                    Bojan Rotovnik,
načelnik GK PZS                                                                                                             predsednik PZS

DOC PRIJAVNICA za strokovno ekskurzijo - ogled nove koče na Dobraču (28,19 KB)

--------------------------------------------------------------------
Preberite si tudi: Odprtje nove koče na Dobraču

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti