petek, 1. julij 2022
POIŠČI

Slovesno na 125-letnici Orožnove koče pod Črno prstjo
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 25. april 2012 ob 00:00, ogledov: 3972

Podeljevanje znaka Okolju prijazna koča - poziv za oddajo vlog

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Planinska zveza Slovenije pričenja z podeljevanjem znaka Okolju prijazna koča. Ta znak bodo prejele koče, ki s svojim celostnim delovanjem čim manj vplivajo na okolje. Rok za oddajo vloge: 30. junij 2012.
V lanskem letu je bila opravljena poskusna presoja 6 planinskih koč, na podlagi katere se je dopolnil vprašalnik, ki ga za podeljevanje znaka uporabljajo planinske zveze Nemčije, Avstrije in Južno Tirolske, in je sedaj prilagojen našim planinskim kočam. Vsako poglavje vsebuje dve vrsti kriterijev in sicer kriterije, ki jih koča mora izpolnjevati in kriterije, ki naj bi jih izpolnjevala. Slednji kriteriji so točkovani in od skupnega števila 102 točk, jih mora koča za pridobitev znaka doseči vsaj 34. Vprašalnik je priloga tega razpisa.

Vsa planinska društva, ki imajo planinske koče, vabimo, da se vključijo v program. Rok za oddajo pisnih vlog, v kateri je potrebno navesti, katero kočo vključujete v ocenjevanje, je sobota, 30. junij 2012.
Vlogo je potrebno poslati priporočeno na naslov Planinska zveza Slovenije, Gospodarska komisija, Dvorakova 9, p.p. 214, 1001 Ljubljana, s pripisom »Okolju prijazna koča«, ali oddati v glavni pisarni PZS v času uradnih ur. Nepravočasno oddanih vlog komisija za pregled ne bo upoštevala.

Vključitev zainteresiranih planinskih društev in koč v program, poteka izključno na prostovoljni osnovi. Vsako planinsko društvo se prostovoljno odloči, ali želi sodelovati in s katerimi kočami.
Znak »Okolju prijazna koča" se podeljuje za obdobje 4 let. Po tem obdobju mora planinsko društvo ponovno prijaviti svojo kočo za pregled.

Stroške izdelave znaka in certifikata, ter stroške 1. ogleda planinske koče krije PZS, stroške vsakega naslednjega obiska, v kolikor bo potreben, pa PD.

Načelnik Gospodarske komisije PZS
Aleš Glavnik l.r.
Predsednik strokovne komisije
mag. Drago Dretnik l.r.
Predsednik PZS
Bojan Rotovnik l.r.


Priloga
:
PDF Vprašalnik za podeljevanje znaka Okolju prijazna koča in o projektu (128,32 KB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Obvestila o stanju poti